Uw inboedelverzekering en opstalverzekering keren uit bij schade aan of in uw huis na bijvoorbeeld brand, waterschade, inbraak of storm. Een prettig idee, want de kosten lopen bij deze schades al gauw behoorlijk op. Maar net als uw woning vergen ook uw inboedelverzekering en opstalverzekering regelmatig onderhoud!

Voorkom onderverzekering: weet wat u heeft

Toen u uw inboedelverzekering en/of opstalverzekering afsloot, heeft u nauwkeurig in kaart gebracht wat de waarde van uw inboedel is en wat de herbouwwaarde is van uw huis. U wilde immers wel goed verzekerd zijn. Heeft u sindsdien

  • duurdere apparatuur aangeschaft?
  • antieke spullen gekocht?
  • een kunstwerk aangeschaft?
  • uw woning verbouwd of verbeterd?

Zo ja, dan is de kans groot dat u onderverzekerd bent. En dat kan nare gevolgen hebben als u daadwerkelijk met schade geconfronteerd wordt.

Kom daarom langs op ons kantoor in Leek. Dan maken we het verzekerde bedrag van uw inboedelverzekering en/of opstalverzekering snel in orde. Sommige verzekeringen bieden ook garantie tegen onderverzekering!

Vergelijking inboedelverzekeringen

Een vergelijking van inboedelverzekeringen kan bijzonder zinvol zijn. Zeker als uw woning en/of uw inboedel meer waard zijn geworden de afgelopen jaren. Is dit bij u het geval? Stel uw huis en spullen veilig en bel (0594) 51 34 70 voor een vergelijking van inboedelverzekeringen.

Verschil tussen inboedelverzekering en opstalverzekering

Alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar is) behoort tot uw woonhuis. Dit verzekert u via de opstalverzekering. Datgene wat wel verhuisbaar is valt onder de inboedelverzekering.

De beste inboedelverzekering en opstalverzekering met het juiste verzekerde bedrag regelt u via Assurantiekantoor Schrage!

Ben ik verzekerd als ik mijn woning verhuur via verhuursites als Airbnb?
Het wordt steeds populairder: (een deel) van je woning verhuren via sites als Airbnb. Het kan immers erg lucratief zijn. Maar het is niet geheel zonder risico: lang niet alle woonverzekeringen dekken schade die veroorzaakt wordt bij tijdelijke verhuur. En dan is er ook nog een mogelijke aansprakelijkheidskwestie als een huurder letselschade oploopt in uw woning. Gaat u uw huis of appartement tijdelijk verhuren? Kom dan eerst bij ons langs. Dan controleren we of u voldoende verzekerd bent.
Wat kan ik doen als ik de uitgekeerde schadevergoeding te laag vind?
Als u van mening bent dat u te weinig vergoed heeft gekregen op uw claim bij uw verzekeraar, dan kunt u een ‘second opinion’ laten uitvoeren. Dat gaat via contra-expertise. Dat betekent dat u – op kosten van uw verzekeraar – een eigen schade-expert mag inschakelen. Deze persoon zal dan samen met de expert van uw verzekeraar de hoogte van de schade bepalen.
Wordt schade die ik zelf heb veroorzaakt ook gedekt onder de inboedelverzekering?
Een ongeluk zit in een klein hoekje: een dure lamp die van het plafond valt, rondvliegend speelgoed dat de tv beschadigt of een kostbare bril die u van de trap laat vallen. Als u uw inboedelverzekering uitbreidt met een allrisk dekking, is vrijwel alle schade aan uw inboedel verzekerd, ook als de schade door uw eigen toedoen ontstaan is. Meer weten? Neem contact met ons op.

 

Download digitaal invulbaar schadeaangifteformulier