Hoverboards

Hoverboards worden steeds goedkoper en bij de jongere generatie steeds populairder.

Een hoverboard is een vervoermiddel met een elektromotor waarmee 16 tot 19 km/uur gereden kan worden. Hoewel het een gemotoriseerd voertuig is, gelden er andere regels dan bij andere motorvoertuigen. Een hoverboard heeft namelijk geen stuur of zitplaats. Daarom mag er niet mee gereden worden op de openbare weg en op de stoep, maar alleen op eigen terrein.

Daarom mag een verzekeraar geen dekking verlenen op Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen. Ook op de Aansprakelijkheidsverzekering (AVP) is hiervoor geen dekking, want schade met of door motorrijtuigen is hierop uitgesloten.

Helaas wordt in advertenties veelal gesuggereerd (met foto’s) dat rijden op de openbare weg wel is toegestaan. Heeft u een hoverboard of wilt u er een aanschaffen? Houdt u er dan rekening mee dat schade die mogelijk ontstaat door het gebruik van een hoverboard niet verzekerd is.